Ενέσιμες Μεσοθεραπείες σώματος

 

Τι είναι η Μεσοθεραπεία σώματος;

Μεσοθεραπεία είναι η έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα με σκοπό να μεταφέρουμε εκεί ουσίες που διορθώνουν πολλά και διαφορετικά προβλήματα τις επιδερμίδας μας. Είναι μια ενέσιμη επαναλαμβανόμενη θεραπεία η οποία βοηθά να αντιμετωπίσουμε μικρές ατέλειες του σώματός μας.

Σε ποια σημεία του σώματος εφαρμόζεται;

Κυρίως στους μηρούς και τους γλουτούς, αλλά και όπου υπάρχει πρόβλημα κυτταρίτιδας και τοπικής συσσόρευσης λίπους.

Από ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω μεσοθεραπεία;

Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, αρχίζει να εμφανίζεται προς το τέλος της εφηβίας και την αρχή της ενηλικίωσης. Όσο νωρίτερα το προλάβει κανείς, τόσο καλύτερα.

Ποιες είναι οι ενδείξεις και τι αντιμετωπίζει η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία σώματος βελτιώνει το ανάγλυφο και το περίγραμμα του σώματος μας. Είναι η μοναδική μη επεμβατική θεραπεία που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνω για να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα;

Απαιτούνται 6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15 ημερών, συνολικά δηλαδή, η διάρκεια της θεραπείας είναι 2 μήνες. Κατόπιν αυτού, μπορεί να χρειαστεί 1-2 συνεδρίες το χρόνο για συντήρηση.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Για να έχουν όμως διάρκεια απαιτείται ένας πλήρης κύκλος 2 μηνών.

Θα πονέσω;

Η θεραπεία γίνεται με μικροσκοπική βελόνα, αλλά λόγω της μεγάλης επιφάνειας, η όλη διαδικασία γίνεται μετά την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας η οποία και την καθιστά ανώδυνη.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η εφαρμογή στους μηρούς και τους γλουτούς, διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Θα μπορέσω να επιστρέψω στην εργασία μου μετά;

Το μόνο πρόβλημα που θα δημιουργήσει η μεσοθεραπεία σώματος είναι οι εκχυμώσεις (μελανιές) που θα εμφανιστούν στη περιοχή της εφαρμογής και θα παραμείνουν για μία περίπου εβδομάδα

Τι πρέπει να προσέξω μετά;

Λόγω των πολλών μικοενέσεων πρέπει το δέρμα να διατηρηθεί καθαρό για 12-24ώρες και να μην γίνει χρήση κρεμών και και καλλυντικών.

Τι παρενέργειες έχει η μεσοθεραπεία σώματος;

Σοβαρές παρενέργειες δεν έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία. Μικρά οιδήματα,εκχυμώσεις και ερυθρότητα στην περιοχή υποχωρούν.

Ποια εποχή είναι η καλύτερη για να κάνω μεσοθεραπεία;

Καλύτερα να προγραμματιστεί ώστε ο κύκλος των δύο μηνών να μην γίνει καλοκαίρι, λόγω των εκχυμώσεων που δημιουργούνται στην περιοχή, και είναι ορατές όταν φοράμε μαγιώ.

Λιποαναρόφηση ή Μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για δύο διαφορετικές θεραπείες, η μια επεμβατική, η άλλη μη, που απευθύνονται σε διαφορετικούς ασθενείς. Ανάλογα με το πρόβλημα, όταν δεν αρκεί η μεσοθεραπεία, επεμβαίνουμε με λιποαναρρόφηση.

 

Τοπικό πάχος – Κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά μικροενέσεων ενδοδερμικά. Οι ενέσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα κοκτέιλ ουσιών από βιταμίνες, μέταλλα, φαρμακευτικές ουσίες και αμινοξέα που ενίονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, στο μεσόδερμα. Η θεραπεία αυτή ξεκίνησε το 1958 από το γάλλο Michel Pistor και έκτοτε εμφανίζονται πολλές παραλλαγές στην τεχνική αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Για το μέγιστο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε δύο είδη μεσοθεραπείας. Η πρώτη είναι αυτή που περιέχει φωσφατιδυλχολίνη και καφεϊνη και άλλα αμινοξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες που έχουν ένδειξη για κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, καθώς έχουν ισχυρή λιπολυτική δράση. Η μεσοθεραπεία αυτή γίνεται κάθε 10-15 μέρες. Η δεύτερη περιέχει L-carnitine και μικρό ποσοστό φωσφατιδυλχολίνης (5%) και μπορεί να γίνει κάθε εβδομάδα, ενώ έχει ένδειξη και για τα άτομα που κάνουν ομοιοπαθητική καθώς δεν περιέχει καφεϊνη.

Και οι δύο μεσοθεραπείες αυτές είναι επώνυμες και πιστοποιημένες από το FDA της Αμερικής και έχουν ευρωπαικά διπλώματα (CE mark). Η πρώτη είναι το διάλυμα Celluform της ιταλικής εταιρείας Promoitalia ενώ η δεύτερη είναι το διάλυμα SLIM της εταιρείας MD Skin Solutions.

Στην περίπτωση της θεραπείας για κυτταρίτιδα μόνο απαιτείται μία συνεδρία εφαρμογής των μικροενέσεων κάθε εβδομάδα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση για τοπικό πάχος όπου απαιτείται λιπόλυση σε συγκεκριμένα σημεία, οι συνεδρίες γίνονται κάθε δύο εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση διαφέρει τόσο το ποσό του υλικού που χρησιμοποιείται, τόσο και το μήκος της βελόνας, καθώς στην περίπτωση της λιπόλυσης οι ενέσεις γίνονται υποδερμικώς.

Το διάλυμα που εγχύεται ενδοδερμικώς (στην περίπτωση της κυτταρίτιδας) ή υποδορίως (για το τοπικό πάχος) περιλαμβάνει την γνωστή λιπολυτική ουσία φωσφατιδυλχολίνη, την καφείνη και αλλες λιπολυτικές ουσίες, (π.χ. παπαίνη), καθώς και αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, όπως το ασκορβικό οξύ.

Σύσφιξη

Η μεσοθεραπεία σύσφιξης γίνεται σε περιοχές του σώματος που θέλουμε να κάνουμε τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας.

Στόχος της μεσοθεραπείας είναι να μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα συγκεκριμένες ουσίες που δεν μπορούν να φτάσουν με μια απλή εφαρμογή τοπικής κρέμας. Τα διαλύματα μεσοθεραπείας περιέχουν ουσίες που κάνουν σύσφιξη, όπως καρνιτίνη, διάφορα αμινοξέα, αντιοξειδωτικούς παράγοντες και βιταμίνες.

Πρόκειται για μία θεραπεία απλή, γρήγορη, χωρίς παρενέργειες και σχετικά ανώδυνη. Μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες. Συνιστώνται τουλάχιστον 6-8 συνεδρίες ανά 10-14 ημέρες.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει σε γλουτούς, κοιλιά, μηρούς, γόνατα, βραχίονες.

 

Θεραπείες